marți, 20 ianuarie 2009

am fost vreodata liberi?

este o intrebare pe care nu ar trebui sa ne-o punem in conditiile in care mergem si ne exprima optiunea prin vot ( e dreptul fiecarui cetatean) pentru un politician sau altul, care ajunge sau nu la guvernare. Guvernare...stiti exact intelesul acestui cuvant? Politicieni care ar trebui sa ne apere noua interesul, pentru ca ajung intr-un context de putere deosebit, pentru ca primesc salarii de la noi si pentru ca, de multe ori, isi iau parte (grasa) din ceea ce noua ni se cuvine.
desi legea care obliga firmele de comunicatii sa stocheze date ale convorbirilor noastre si comunicarii electronice a fost strecurata pe muteste in Monitorul Oficial in 21 noiembrie 2008, NIMENI NU S-A SESIZAT! si aici ma refer la presa. unde erati, domnilor jurnalisti? aveati treaba in campania electorala? atat de multa? nu zic sa fim paranoici, este adevarat, operatorii de telefonie mobila si providerii de internet au stocat de-a lungul timpului diverse date - insa doar cele strict cu interes operational.
Si inca o intrebare, de ce tocmai Gazeta de Maramures (bravo lor) a fost in stare sa initieze o petitie, niciun cotidian baban de pe la capitala n-a gasit ragazul intre tabloide si febra capatuirii pe vremuri de criza sa initieze o actiune de acest gen?! va invit, domnilor si doamnelor jurnalisti sa va mai uitati pe CNN si poate macar de acolo sa intelegeti ca in meseria voastra "there is no better commodity than the truth" si tainuirea lui inseamna tot minciuna...
va rog sa semnati aceasta petitie si sa iesim pe strada.


va astept!









Un comentariu: